Telefon: 051-233-980

Radno vrijeme:  8:00h – 22:00h

O nama

GRADSKI FUDBALSKI STADION

Gradski stadion u Beranama je višenamjenski stadion sa dvije tribine (istočna i zapadna), prirodnom travom i atletskom stazom. Po veličini i kapacitetu je među prvima u Crnoj Gori, sa 10 000 mjesta za posjetioce .

Otvoren je 1981. godine za  XXVII MOSI igre.

Rekonstrukcija tribine koju su finansirali Fudbalski savez i Opština Berane, započeta je 2016. godine.

Nakon dvije godine fudbalska infrastruktura u Beranama  danas je bogatija za istočnu tribinu kapaciteta 5 000 mjesta u sklopu koje se nalaze svi sadržaji neophodni za odigravanje utakmica. U podtribinskom prostoru nalaze se svlačionice za timove i sudije, delegatska prostorija, prostorija za anti-doping kontrolu, sala za medije, ekonomat, vešeraj, prostorija za mehanizaciju… Tribina, koja je potpuno natkirivena, ima i prostor za rad predstavnika medija i svečanu ložu koja je, shodno klimatskim prilikama na sjeveru zemlje, u zatvorenom prostoru.

U okviru Fudbalskog stadiona nalaze se dva pomoćna fudbalska terena. Jedan je pokriven vještačkom podlogom a drugi prirodnom travom. Teren na glavnom stadionu i pomoćni teren sa prirodnom travom opremljeni sa automatizovanim sistemom za navodnjavanje.

U sklopu fudbalskog stadiona izgrađena je  atletska staza sa tartan podlogom i borilišta za ostale atletske discipline.

Postojeći kapaciteti fudbalskog stadiona i atletske staze omogućavaju sadržaje i usluge  treninga, fudbalskih utakmica, atletskih takmičenja i ostalih sportsko-rekreativnih i kulturnih manifestacija.

 

.